Workcation

Inhoudsopgave

Tijdens corona zijn we een stuk mobieler geworden met werken op afstand. Hierdoor is er een nieuw begrip ontstaan, namelijk: de workation. Toen de coronaregels eenmaal versoepeld werden, zijn wij als bedrijf ook van start gegaan met workations. Ik had de “pech” dat ik het spits mocht afbijten met 11 dagen Mallorca eind september 2021.

Fijne werkomgeving

Iedere dag op dezelfde locatie werken zou ervoor kunnen zorgen dat men in een sleur terecht komt. Hierdoor kan de productiviteit en creativiteit afnemen. Alles wat intern gebeurt, straal je extern weer uit. Bij Grow Up proberen we onze medewerkers zo’n prettig mogelijke werkomgeving te bieden. Als de optie voor een workation daarbij hoort, zijn wij zeker bereid om dit uit proberen. Een workation zal kansen bieden, maar ook uitdagingen geven. Ben je in een vakantie omgeving wel net zo productief als op kantoor? Ben je snel genoeg bereikbaar? Hoe doe je dit met klantafspraken? Lees hieronder mijn bevindingen van mijn workation op Mallorca!

Het nieuwe reizen

Normaliter bezoek ik achter de douane enkele winkels, pak het verplichte biertje bij de Schiphol Heineken Bar en scroll wat door mijn telefoon om de tijd te doden. Echter was het nu een normale werkdag, inclusief afspraken. Daarom heb ik tussen de QR-, ticket- en bagagechecks door wat belletjes gedaan en mijn mail bijgewerkt. Tijdens de vlucht (zonder internet) heb ik nog een voorstel afgerond. Kortom, een enorm productieve ochtend. De reis is de bestemming zeggen ze wel eens!

Onderweg is het dus zeker mogelijk om productief te zijn. Ik ben persoonlijk geen fan van openbare WiFi punten, zeker als je met klantdata en logins werkt, is dit niet aan te raden. Met de iPhone hotspot maak je eenvoudig gebruik van het 5G netwerk, wat ook in mijn Spaanse hotel, favoriete koffiebar én op het strand fantastisch werkte. Het enige puntje is de databundel. Door de vele videocalls (en het streamen van Netflix en Champions League) was ik halverwege de week al door mijn bundel heen… De dag daarna ging de nieuwe periode in bij de provider, dus het probleem was gelukkig snel opgelost! Om te voorkomen dat je databundel op raakt en je hiervoor extra moet betalen, is het goed om van te voren af te stemmen welke databundel geschikt is, want je verbruikt uiteindelijk toch meer dan je denkt.

Van lobby naar strand

Mijn werkdagen zagen er heel anders uit dan op kantoor. Op kantoor start ik meestal om 09:00 en rond ik mijn dag af om een uur of 18:00. Op Mallorca was dit anders. Ik startte de dag vaak vroeg in mijn hotelkamer om 6:30 uur (07:00 uur als de cervezas de avond ervoor goed smaakte). Hier begon ik met mails bijwerken en het voorbereiden van (klant)calls. Om 8 uur ging de gym open dus was ik daar te vinden. Na een ontbijtje ging ik weer snel achter mijn laptop voor de geplande calls.

De hotellobby was een heerlijke plek om ongestoord te werken met goeie koffie en chille achtergrondmuziek. Na de lunch, afwisselend in het hotel of restaurantje om de hoek, ging ik afhankelijk van mijn middagagenda naar het strand of terug naar de lobby. Overleg met collega’s kon prima vanaf een strandbedje of aan het zwembad. De serieuzere calls hield ik in de representatieve lobby. De eerste dagen waren een beetje aftasten, maar uiteindelijk had ik een lekker ritme te pakken. Vroeg starten met weinig afleiding zorgde ervoor dat ik halverwege de middag de laptop kon wegleggen voor een verfrissende duik in de zee en een cocktail/biertje in de zon.

Al met al een mooie en productieve week waar ik de voor- en nadelen van de workation heb ondervonden. Ik kijk terug op een geslaagd experiment en een mooie trip naar de zon in de nazomer, zonder dat dit ten koste gaat van mijn vakantiedagen. Wat mij betreft is een workation absoluut een aanrader voor wanneer je toe bent aan een change of scenery. Daarnaast is het een fijne manier om werk en ontspanning te combineren.

Dit is zo goed bevallen dat we bij Grow Up alle consultants de ruimte geven om twee weken per jaar een workation in te plannen. Als je dit combineert met een aansluitende vakantie kan je eenvoudig drie tot vijf weken naar een fantastisch land afreizen.

Werken bij het zwembad of in een koffiebar is prima te doen:

Workcation grow up digital 2
Workcation grow up digital
Wil jij ook ervaren hoe het is om onder een palmboom, de sneeuwtoppen of vanuit een wereldstad te werken? Bekijk dan onze openstaande vacatures, of stuur een open sollicitatie!

Deel dit bericht met je netwerk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn