Workcation

Tijdens corona zijn we een stuk mobieler geworden met werken op afstand. Hierdoor is er een nieuw begrip ontstaan, namelijk: de workcation. Toen de coronaregels eenmaal versoepeld werden, zijn wij als bedrijf ook van start gegaan met workcations. Onze Senior Consultant Erwin mocht de aftrap geven.

Inhoudsopgave

Fijne werkomgeving

Iedere dag op dezelfde locatie werken zou ervoor kunnen zorgen dat men in een sleur terecht komt. Hierdoor kan de productiviteit en creativiteit bij werknemers afnemen. Alles wat intern gebeurt, straal je extern weer uit. Bij GUD proberen we de medewerkers zo’n prettig mogelijke werkomgeving te bieden. Als de optie voor een workcation daarbij hoort, zijn wij zeker bereid om dit uit proberen. Een workcation zal kansen bieden, maar ook uitdagingen geven. Ben je op vakantie wel net zo productief? Ben je snel genoeg bereikbaar? Hoe doe je dit met klantafspraken? Erwin vertelt zijn ervaringen over zijn eerste tiendaagse workcation op Mallorca!

Het nieuwe reizen

Erwin vond het bij de heenreis fijn om wat om handen te hebben. Normaal gesproken zit hij tijdens het wachten op het vliegveld eindeloos te scrollen op zijn telefoon, maar nu gebruikte hij deze tijd om nog wat werk af te maken. Erwin: ‘Via mijn iPhone hotspot heb ik mails kunnen bijwerken in de gate op Schiphol en tijdens de vlucht heb ik (offline) aan een presentatie gewerkt.’

Het internet via zijn iPhone hotspot werkte volgens Erwin fantastisch. Hij noemt het ook wel een snelle en solide internetverbinding. ‘Het enige puntje is de databundel. Door de vele videocalls (en het kijken naar Netflix series) was ik door mijn bundel heen. De dag daarna ging de nieuwe periode in bij de provider, dus het probleem was gelukkig snel opgelost!’ Om te voorkomen dat je databundel op raakt en je hier extra voor moet betalen, is het goed om van te voren af te stemmen welke databundel geschikt is: ‘Je verbruikt uiteindelijk toch meer dan je denkt.

Van lobby naar strand

Erwin’s werkdagen zagen er heel anders uit dan op kantoor. Hij startte vaak de dag in zijn hotelkamer. Hier begon hij met het bijwerken van zijn mails en het voorbereiden van  (klant)calls. Tussen de calls door ging hij vaak even sporten of ontbijten. ‘In de lobby kun je best lekker werken. Het is er vrij rustig, dus calls worden niet verstoord. Om 13:00 uur ging ik vaak lunchen in het hotel. Afhankelijk van het weer ging ik ook wel eens lunchen op het strand of bij een strandtent.’ De plekken waar hij uiteindelijk heeft gewerkt varieerden enorm: van zijn hotelkamer of balkon, tot aan een ligbedje bij het zwembad.

Een workcation is absoluut een aanrader voor wanneer je toe bent aan een change of scenery. Daarnaast is het een fijne manier om werk en ontspanning te combineren.

Werkplekken van Erwin tijdens Workcation op Mallorca:

Benieuwd wat Grow Up Digital nog meer te bieden heeft? Bekijk onze specialismes.

Deel dit bericht met je netwerk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde berichten