Contentstrategie

Geïnteresseerd geraakt?

Hoe plaats je relevante content in elke fase van de customer journey? Via welke kanalen kan je dit het beste doen? En in welke tijdsperiode? Al deze vragen worden vastgelegd in een contentstrategie. Deze strategie helpt je om structureel jouw doelgroep aan te spreken en duurzame klantrelaties op te bouwen.

Content die aansluit bij de doelgroep én bij jouw bedrijf

Met een contentstrategie zorg je ervoor dat alle content die je plaatst waarde toevoegt voor jouw doelgroep. De content dient onderscheidend en relevant te zijn, om de aandacht te trekken bij de lezer. Daarnaast is het van belang dat de content aansluit bij het bedrijf en past bij de merkidentiteit. Het vaststellen en strategisch plannen van deze content is een proces op de lange termijn en vormt de basis voor een duurzame contentstructuur.

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Verbeterde vindbaarheid

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Naamsbekendheid opbouwen

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Consistente communicatie op alle kanalen

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Overzicht op de lange termijn

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Waardevolle content zorgt voor meer leads en conversies

Organiseer je content op de lange termijn

Een contentstrategie is een plan waarin je de strategische keuzes voor je content vastlegt. Hierin wordt bepaalt op welke manier content ingezet wordt om de voor jou relevante doelen te bereiken. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn het verhogen van het aantal leads en conversies, maar ook het aantal terugkerende klanten. Het wordt opgezet om structuur te brengen vanuit een langetermijnvisie. Hierbij wordt er gekeken naar de volgende aspecten:

  • Wie is precies je doelgroep?
  • Wat is het doel van je content?
  • Welke content wil je wanneer publiceren?
  • En via welke kanalen wil je de content distribueren?

Hoe kunnen wij jou helpen met een contentstrategie?

In dit overvolle medialandschap waar alles en iedereen zich online bevindt, is een sterke contentstrategie met de minuut belangrijker. Toch maken te weinig bedrijven hier gebruik van of slaan ze de plank mis. Zo is er vaak geen tijd, heeft het geen prioriteit, is er geen budget voor vrijgemaakt of heeft het bedrijf te weinig kennis in huis. Zonde, want goede content is een duurzame investering die jou onderscheidt van je concurrenten.

Onze specialisten kijken graag met je mee voor een effectieve en langdurige contentstrategie, zodat jij op het juiste moment jouw doelgroep weet aan te spreken.

Onze Contentstrategie diensten

Copywriting

Aantrekkelijke en relevante teksten kunnen de aandacht van de lezer trekken en vasthouden. Daarbij draagt het creëren van de juiste content voor jouw doelgroep bij aan meer conversies en langdurige klantrelaties.

Contentstrategie

Bij een contentstrategie wordt er  strategisch nagedacht en vastgesteld welke content in welke fase van de customer journey noodzakelijk is. Het creëert een overzicht voor de lange termijn en kan bijdragen aan een verhoging van je leads en conversies.

Contentcreatie

Relevante en kwalitatieve content is cruciaal om je te kunnen onderscheiden van de concurrent. Daarbij dient je content precies afgestemd te zijn op de wensen en behoeftes van je doelgroep. Wij helpen je graag bij het creëren van deze content, zowel visueel als tekstueel.

SEO content

Sterke, overtuigende SEO-teksten zijn een absolute voorwaarde voor organische vindbaarheid. Daarnaast kan het leiden tot meer relevant websiteverkeer en conversies.

Aan de slag met contentstrategieën?

Wij zijn Grow Up Digital, een full service online marketing bureau gevestigd in Amsterdam. We hebben alle kennis in huis om jouw website beter vindbaar te maken. Ook zijn we gecertificeerd Google Partner en Microsoft Partner.

Onze contentmarketing specialisten

Interesse of vragen? Neem contact op!

Bekijk onze andere diensten

Grow-Up-digital-Icoon-32-1
Met Search Engine Advertising boek je direct resultaat. Door het maken van sterke campagnes en het kiezen van het juiste budget zorgen wij ervoor dat jouw website hoger komt te staan in zoekmachines, zoals Google of Bing.
Grow-Up-digital-Icoon-44-1

Met Search Engine Optimization is jouw organisatie beter vindbaar in zoekmachines en trek je relevante bezoekers naar je website. Het is een duurzame strategie die om de juiste kennis en expertise vraagt.

Grow-Up-digital-Icoon-42-1

Het bereik van social media platforms is erg groot en de advertentiemogelijkheden veranderen continu. Gericht adverteren op de doelgroep kan daarom een uitdaging zijn voor veel bedrijven.

Bedankt voor je aanvraag. Je ontvangt de whitepaper als eerste!