SEO

Met Search Engine Optimization is jouw organisatie beter vindbaar in zoekmachines en trek je relevante bezoekers naar je website. Resultaten zijn niet gelijk zichtbaar maar de juiste SEO-strategie zorgt voor een langdurig effect: meer relevante bezoekers én conversies. Het is een duurzame strategie die om de juiste kennis en expertise vraagt. Onze specialisten hebben alle kennis in huis om samen met jou een effectieve SEO-strategie op te stellen.

De voordelen van SEO

Search Engine Optimization (SEO) heet in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Het betekent dat je je website zo optimaliseert dat je hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komt en op die manier organisch verkeer trekt naar je website. Goede vindbaarheid resulteert in meer verkeer, meer autoriteit en meer conversies. Het is bovendien een budgetvriendelijk specialisme.

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Gratis websitebezoekers​

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Meer verkeer zonder kosten per klik

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Verbetert de gehele kwaliteit van je website

Grow-Up-digital-Icoon-31-3

Duurzame investering

Waarom zou je voor zoekmachine optimalisatie kiezen?

Allereerst is SEO een duurzaam specialisme. In tegenstelling tot SEA betaal je bij SEO niets aan Google om op een goede positie in de zoekresultaten te staan. Met een effectieve SEO-strategie kan je dus zonder kosten een goede positie in de zoekmachine realiseren. Echter vraagt goede SEO om kennis en expertise en is dit een lange termijn proces. Het kan daarom worden gezien als een duurzame investering voor je bedrijf. Daarentegen verdient zoekmachine optimalisatie zich goed terug. Omdat het over een langere termijn gaat, ervaar je ook langer de positieve effecten van een goede strategie en zijn posities stabiel en goed te behouden door de content relevant te houden.

Een ander belangrijk voordeel is dat SEO zorgt voor een hogere naamsbekendheid, omdat je website zichtbaarder is. Hoe meer zoekwoorden leiden naar je website en hoe hoger de ranking, hoe vaker jouw merk zichtbaar zal zijn voor potentiële klanten. Zoekmachine optimalisatie is een essentieel onderdeel van de marketingstrategie van een bedrijf. Hoe beter de SEO van je website, hoe hoger jij rankt ten opzichte van je concurrenten. Om concurrenten bij te houden of zelfs voor te zijn, is een goede SEO-strategie dus onmisbaar.

Het SEO proces van Grow Up Digital

We beginnen altijd met een SEO audit die de basis, ofwel nulmeting, vormt van de verdere strategie. De prestaties op het gebied van content, techniek en autoriteit van je website wordt geanalyseerd en een adviesrapport voor opgesteld. Het belangrijkste is dat je website gebruiksvriendelijk moet zijn. Daarom kijken we ook naar de technische prestaties en hoe dit verbeterd kan worden, want ook daar let Google op. Hoe is de laadsnelheid, is het mobielvriendelijk?

Uiteraard kijken we ook naar je doelgroep. Welke woorden tikken ze in zoekmachines? Er moet dan onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende zoekwoorden. Zijn ze niet te generiek, hebben ze genoeg zoekvolume en welke gaan waarschijnlijk meer conversies opleveren? Hiervoor hebben we goede professionele tools in huis, zoals Ahrefs en Screaming Frog, om de beste webanalyses te maken en topposities op Google te bereiken.

Onze SEO diensten

SEO copywriting

Sterke, overtuigende SEO-teksten zijn een absolute voorwaarde voor organische vindbaarheid. Daarnaast kan het leiden tot meer relevant websiteverkeer en conversies.

Technische SEO

Naast kwalitatieve SEO content en een sterk linkprofiel is er nog iets noodzakelijk voor goede organische vindbaarheid, namelijk technische SEO. Dit betekent een gezonde technische basis voor je website, een snelle laadtijd en een optimale gebruikservaring.

Websitemigratie

Ga je jouw website verhuizen of aanpassen? Dan is een migratieplan en redirectschema erg van belang voor je zoekmachine optimalisatie. Het aanpassen van je websitestructuur of het verhuizen van een domein kan namelijk grote gevolgen hebben voor je organische posities. En met een sterk plan kan je de SEO-waarden van je website waarborgen.

Local SEO

Ben je lokaal actief of wijkt het lokale zoekgedrag van je doelgroep af van het landelijke? Dan is local SEO zeer effectief om in te zetten. Niet alleen worden zoekwoorden met de termen ‘dichtbij’ of ‘in de buurt’ steeds populairder, ook krijg je als adverteerder uit de omgeving vaak voorrang van Google. Local SEO is daarom een echte must!

SEO concurrentie
analyse

Met een concurrentieanalyse krijg je inzicht in hoe je presteert t.o.v. de concurrent. Bovendien kan je vaststellen waar verbeteringen zitten voor jouw bedrijf en wat je van je concurrenten kan leren.

Zoekwoorden
onderzoek

Een zoekwoorden onderzoek is dé basis voor een goede SEO-strategie en sitestructuur. Op basis van dit onderzoek kan je jouw website optimaliseren en de organische vindbaarheid verbeteren.

Aan de slag met SEO?

Wij zijn Grow Up Digital, een full service online marketing bureau gevestigd in Amsterdam. We hebben alle kennis in huis om jouw website beter vindbaar te maken. Ook zijn we gecertificeerd Google Partner en Microsoft Partner.

Onze SEO specialisten

Interesse of vragen? Neem contact op!

Bekijk onze andere diensten

Grow-Up-digital-Icoon-32-1
Met Search Engine Advertising boek je direct resultaat. Door het maken van sterke campagnes en het kiezen van het juiste budget zorgen wij ervoor dat jouw website hoger komt te staan in zoekmachines, zoals Google of Bing.
Grow-Up-digital-Icoon-42-1

Het bereik van social media platforms is erg groot en de advertentiemogelijkheden veranderen continu. Gericht adverteren op de doelgroep kan daarom een uitdaging zijn voor veel bedrijven.

Grow-Up-digital-Icoon-49-1

Contentmarketing gaat verder dan enkel de inhoud van een website of het aantal views. Het creëren en verspreiden van relevante content voor (potentiële) klanten draagt bij aan verschillende fases van de customer journey en is dé basis voor jouw online marketing strategie.